Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


index_clip_image028.jpg

ÉS MI A KEMÉNY MUNKA

EREDMÉNYE ?

   
 

Egy izmos testalkatú,erős csontozatú hófehér kutya. Energikus, vidám természetű, idegrendszere stabil, mentálisan fejlett.

Magas inteligenciával és nagyfokú koncentrálló képességgel bír.Feladata teljesítése közben képes kizárni a zavaró tényezőket.

A vadászatokon bátor, mindenkor harcra kész, helyt áll a nehezen járható terepen.

Mozgása nyugott és öntudatos ,reakciói céltudatosak és gyorsak.Szaglása kitűnő,vadászképességei minden vadra,minden területen alkalmassá teszik,feladatai betöltéséhez.

Erős,és annak is kell tűnnie:izomzata szálas és acélosan rugalmas. Sose legyen túlizmolt,se túl kötött izomzatú,izomtömege nem mehet a mozgékonyság rovására. Egy jó felépítésű kutyánál a különböző testrészek harmonikusan olvadnak össze,egyik sem kap túlzott hangsúlyt.

Egyik rész sem tűnhet az állattól idegennek!

index_clip_image030.jpg

Bár feje széles és masszív,a szép vonások,dagadó izmok eleganciával ötvözik az erőt.Tekintélyt parancsoló erős állkapcsa és kiugró rágóizmai miatt tekintete kemény. Noha feje,erő és nagyság általános benyomását kelti,nem szabad olyan hatást ébresztenie, mintha a teste kicsi lenne hozzá.

Az állkapocs határozott ,jól kirajzolódik, az alsó állkapocs érős,nagy fogóerővel,jól kifejlett igy az orr négyzetes benyomást kelt.

Ha az alsó állkapocs túl rövid ,nem elég erős,az orr hegyesnek tünik és profilból a valóságosnál hosszabbnak látszik. Az ilyen felépítésű orrból hiányzik az erő.

 Az ajkak feszesen zártak, nem lógnak mert hátrányos volna a harcban.A nyak oldalról nézve simán és kecsesen ereszkedik a marba. Erős index_clip_image031.jpgés izmos különösen a felső részén, ahol az izmok hangsúlyozzák az ívet,elegánsá téve a kutya tartását.A mellső lábak erősek és egyenesek,csontjai tűnjenek elég erősnek ahhoz,hogy a test súlyát könnyedén megtartsák!

A"gyenge csontozat" kifejezés gyakran arra utal,hogy nem elég nagy a csont kerülete és ettől a kutya a lábaihoz mérten nehéznek tünhet. Ha a mellső lábak szöget zárva érik a földet,a kutya csűdje gyenge.A mancsok erősek és szorosan összezártak.A talppárnák vastagok és húsosak, kemény bőr borítja, A gyenge mancs csökkenti az állóképességet, hisz a testsúly 100%-a rajtuk nyugszik.

Az akció közbeni gyors irányváltoztatásokhoz elengedhetetlenül szükségesek az erős tappancsok.Kirobbanáskor hátsó lábaival csomókban tépi ki a füvet.Ha valami felkelti a figyelmét,ha csak megmoccan valami a környezetében, azonnal reagál,izmai megfeszülnek,ugrásra kész.Körül járja területét,olyan hatást keltve,mintha "tűz égne a bokájában"!

prve_psy_v_europe-_rok_1968-1-.jpg

 

az első argentinok Európában  

Del CHUBUT - kennel

 

  

index_clip_image033.jpg

INDIO DEL CHUBUT

 

ARAUCANA DEL CHUBUT

index_clip_image037.jpg

index_clip_image039.jpg

 

 

   Mancha del Chubut

 

 

 

  

TILCARA DE NORES MARTINEZ és ABROJO DEL CHUBUT

index_clip_image041.jpg

 index_clip_image035.jpgindex_clip_image043.jpg

 

 

  Rambo del Tumi, Luis Milla De La Cruys tenyészetéből